Hogyan adja el magát egy jó webdesign, azaz egyedi vagy a sablon alapú webdesignt érdemes választani?

Hogyan adja el magát egy jó webdesign, azaz egyedi vagy a sablon alapú webdesignt érdemes választani?

A weboldal egy vállalkozás életében mondhatni a szent grál, hiszen itt egy helyen található meg minden fontos információ az adott cégről, az elérhető szolgáltatásokról, itt vásárolhatók meg a termékek, illetve a kapcsolatot is ezen keresztül tudják felvenni a céggel az érdeklődők. A weboldalunknak tükröznie kell a cégünk lelkét, ehhez pedig elengedhetetlen egy jó webdizájn, amely szinte önmagától bevételt generál! Maradj velünk és megválaszoljuk a kérdést, hogy hogyan adja el magát egy jó webdesign? Illetve, hogy egyedi vagy sablon alapú webdesignt érdemes választani!

Mi a különbség a a sablon alapú és az egyedi webdizájnnal készült weboldal között?

Amint rátérsz a weboldal készíttettés útjára, az első kérdések egyike, amellyel szembe találod magad, hogy egyedi webdizájnt szeretnél vagy egy már kész sablont használnál? A kérdésre adott válasz nem csupán azt határozza meg, hogy hogyan fog elkészülni a weboldal, hatással van arra is, hogy milyen eredményeket érhetsz el, sőt a jövőbeni bevételt is befolyásolja. Hogyan generál magasabb profitot, azaz adja el a terméket vagy szolgáltatást egy webdesign? Olvass tovább és tudd meg miért kattintanak a vásárlás gombra a látogatók a webdesign hatására.

Egyedi webdesign

Ha egy teljesen személyre szabott weboldalt szeretnél érdemes az alapoktól kezdeni, azaz egy üres vászonnal nyitni. Ebben az esetben a színvilág kialakításában, a betűtípus kiválasztásában, a stíluselemek és az elrendezés tekintetében egyaránt szabad kezet kapsz és a webdesignerrel és a webfejlesztővel közösen hozzátok létre a weboldalt.

Miért van szükség a webdesignerre?

Egyetértesz abban, hogy ahogy első benyomást személyesen is csupán egyszer tehetünk? Ez a virtuális világra is igaz! A webdesigner az egyedileg tervezett weboldal kulcsfigurája, feladata, hogy vonzó és felhasználóbarát weboldalakat tervezzen, amelyek segítik a látogatókat az információ megtalálásában, a navigációban és a céljaik elérésében. Egyfajta művészként a vizuális elemeket a tartalommal esztétikusan kombinálják össze. Egy jó webdesigner figyelembe veszi a felhasználói élményt, az információ hierarchiáját, a színeket, a tipográfiát, a képeket és egyéb vizuális elemeket.

Most, hogy tudjuk hogyan alkot a webdesigner az üres vászonból egy weboldal designt, nézzük milyen előnyökkel rendelkezik az egyedi webdesign alkalmazása.

Az egyedi webdesign előnyei

 1. Profi megjelenés

A hitelesség és a megbízhatóság 2023 – ban az egyik legfontosabb tényező. Ma már számtalan kamu weboldalt hoznak létre pár kattintással, amelyeknek célja, hogy becsapja a vásárlókat. Rengeteg rémhír kering az interneten, hogy egy weboldalon keresztül eladnak egy terméket, ami nem is létezik, majd a vásárló kiegyenlíti bankkártyával az összeget, az eladó pedig eltűnik a pénzzel, még a vevő profi weboldal hiányában nem tudja a keletkezett kárt behajtani. Szerencsétlenebb esetben pedig akár a bankkártya adatokat is ellopják. Ezektől a weboldalaktól könnyen megkülönböztetheted vállalkozásodat azzal, hogy a weboldalad első benyomásra is hitelesnek hat. Ha pedig a látogatókban bizalmat ébresztesz már az első pillanatban nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled vagy lépnek kapcsolatba veled.

 1. Személyre szabható

A felhasználói élmény javítása érdekében akár olyan elemeket is beépíttethetsz, amelyek az előre elkészített sablonokban nem szerepelnek. Ezzel nem csupán a márka értékét növeled, hanem olyan megoldások is létrehozhatók, amelyekkel javíthatsz a felhasználói élményen.

 1. Magasabb konverziós arányok érhetők el

Egy jól tervezett weboldal könnyű navigációt biztosít a felhasználók számára, világos cselekvésre ösztönző (CTA) gombokkal rendelkezik ennek köszönhetően magasabb konverziós arányokat eredményezhet. Merül fel a kérdés, hogy miért? Ha a látogatók könnyen eligazodnak az oldalon, megtalálják az információt, amire szükségük van, és részt vesznek a kívánt cselekvésekben, akkor ez közvetlenül több bevételhez vezet.

 1. Versenyelőnyre tehetsz szert

Ha a versenytársaid rosszul megtervezett weboldallal rendelkeznek kézenfekvő módja a versenyelőnynek egy felhasználóbarát, letisztult weboldal. A látogatók ebből azt fogják leszűrni, hogy magasabb minőséget képviselsz, ezáltal pedig nagyobb arányban voksolnak melletted.

 1. Jobb láthatóság

Biztosan számtalanszor hallottad a SEO-barát kifejezést, de mit is jelent ez? A SEO-barát weboldal struktúra, tiszta kód, gyors betöltési idő és a mobilra optimalizált megjelenés olyan tényezők, amelyek pozitívan befolyásolják a keresőmotorok rangsorolását. A magasabb láthatóság a keresési találatokban több organikus forgalmat és potenciális látogatót eredményezhet.

 1. Hosszú távú befektetés

A kezdetek során magasabb költséggel kell számolni, azonban hosszú távon pénzt takaríthatsz meg ezzel a megoldással. Egy jól tervezett weboldal kevésbé hajlamos technikai problémákra, gyorsan betölt valamint a kompatibilitási problémák is elenyészőek. Ez csökkenti a gyakori karbantartás vagy költséges javítások szükségességét, emellett skálázható és rugalmas, lehetővé teszi az egyszerű frissítéseket és kiegészítéseket, minimalizálva a közeljövőben szükséges teljes újratervezés valószínűségét. 

Az egyedi webdizájn hátrányai

 1. Több költséggel jár

Érdemes tudni, hogy az előre elkészített WordPress, Shopify vagy Unas sablonokkal szemben az egyedi fejlesztésű webdizájnnal készült weboldal több költséggel jár, valamint a karbantartása is későbbi folyamatos kiadást jelent a vállalkozás életében.

 1. Időigényes az elkészítése

Több időt vesz igénybe, akár hónapokat is felölelhet, mire végleges formát ölt, hiszen az első lépések során még csak a vázlatot készítjük el, majd lépésről – lépésre nyeri el végleges alakját a design és a weboldal.

Néhány általunk készített weboldal, amely egyedi fejlesztésen alapszik

A sablon alapú webdesign

A weboldal készítésnek a legegyszerűbb módja, ha keresünk egy elképzeléseinknek és ízlésünknek megfelelő sablont. Ingyenes és fizetős sablonok széles választékban érhetők el WordPress, Shopify és Unas felületekre egyaránt. Ezeket a megvásárlása után csupán fel kell telepíteni és máris egy szinte kész weboldal designt kapunk, amely csupán minimális módosításokat igényel.

A sablon webdesign előnyei

 1. Rövid idő alatt elkészül

Jó megoldás minden olyan vállalkozás számára, aki nem szeretne sok időt tölteni a webdesign és weboldal tervezéssel és létrehozásával. Ezzel a módszerrel, akár 1 – 2 hét alatt is elkészül, az élesítés után pedig azonnal készen is áll fogadni a látogatókat.

 1. Költséghatékony

Több ezer téma létezik a piactereken, ezáltal könnyedén lelhetünk rá az “igazira”, amely tükrözi az elképzeléseinket. Az ingyenes sablonok mellett természetesen elérhetők megvásárolható sablonok is. Ezeknek általában egyszeri díja van, az ára pedig sokkal kedvezőbb az egyedi webdesignhoz viszonyítva.

 1. Nincs szükség kódolásra

Egy kész sablont vásárolunk, amelyhez általában nincs szükség PHP, CSS, HTML és egyéb kódokra.

A sablon webdesign hátrányai

 1. Felmerülő hibák

Előfordulhat, hogy váratlanul hibák léphetnek fel, amelyek nem oldhatók meg egy frissítéssel és végül egy webfejlesztő segítségére van szükség a hibák elhárításához.

 1. Az eredetiség hiánya

Vissza köszönhet különböző weboldalakon a betűtípus, színvilág vagy stílus, amit kiválasztottunk, ezáltal pedig nehezen megkülönböztethetővé válhatnak egymástól a hasonló vagy ugyanazt a sablont alkalmazó weboldalak.

 1. AZ UX és UI hiánya

Az egyedi webdesign kapcsán már említettük, hogy kulcsfontosságú, hogy minden webhely felhasználóbarát legyen. Ha egy pop – up ablak váratlanul felbukkan és lehetetlen becsukni vagy nem látszanak megfelelően a termék fotók, árak esetleg hosszú a fizetési folyamat elveszíthetjük az érdeklődőket. Hatalmas a piaci verseny, így érdemes törekedni rá, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk különböző UX és UI megoldásokkal. Az előre elkészített sablonok csupán korlátozott UX és UI megoldásokat kínálnak a felhasználók számára! Így előfordulhat, hogy egy egyedileg megtervezett weboldal több vásárlást tud generálni.

 1. Limitált műszaki támogatás

Ha valami probléma adódik a megvásárolt sablonnal kapcsolatban a piacterek ügyfélszolgálata nehezen érhető el, illetve nem terjed ki minden probléma megoldására a technikai támogatás. Ezzel szemben egy egyedi fejlesztésű weboldal esetében a fejlesztői csapat garanciát vállal, valamint technikai támogatást is nyújt.

Néhány általunk készített weboldal, amely WordPress sablonnal épült fel

Mi a jobb megoldás, az egyedi fejlesztésű vagy a sablon alapú webdesignnal készült weboldal?

Most, hogy tisztáztuk az egyedi fejlesztésű és a sablon alapú webdesign közötti különbségeket, előnyöket és hátrányokat felmerülhet a kérdés, hogy melyik vállalkozás számára melyik megoldás a legmegfelelőbb? Minden attól függ, hogy a vállalkozásnak milyen igényei, elképzelései, határideje valamint büdzsé áll rendelkezésére.

Összefoglalva, egy profi webdesign, habár kezdetben sokkal több időbe, valamint költségbe kerül a jövőre nézve egyfajta befektetésként megtérül. A látogatókból vásárlók válnak egy jó webdesign hatására, amely végig vezeti szinte észrevétlenül a vásárlási vagy kapcsolatfelvételi folyamaton, ezáltal több ügyfél megszerzésével, magasabb értékesítésekkel és erősödő márkaismertséggel. Egy jól tervezett weboldal visszahozza az eredeti költségeit és továbbra is bevételt generálhat hosszú távon.

Azonban egy kézenfekvő megoldásról még nem esett szó, ez pedig nem más, mint az egyedi design átültetése a WordPressbe.

Az egyedi webdesign és a sablon ötvözete

A legtöbb vállalkozás azt gondolja, hogy a WordPress kizárólag azt jelenti, hogy egy sablont megvásárol és azt alkalmazza. Azonban az egyedi designt és a sablont ötvözve kapunk egy “hibrid” megoldást, amely során egy egyedi webdesign alapján hozunk létre egy weboldalt page builder segítségével.

Néhány általunk készített weboldal, amely hibrid megoldáson alapszik

Még nem tudod, hogy melyik megoldás lehet a legjobb számodra? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk, hogy melyik szolgáltatásunk passzol leginkább vállalkozásodhoz!

Minden esetben egy olyan megoldást kínálunk az ügyfeleink számára, amely az igényeiknek a legmegfelelőbb.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Keresőoptimalizálás

Online marketing