Ingyenes online marketing eszközök, amelyekért a Te vállalkozásod is kiált! I. rész

Ingyenes online marketing eszközök, amelyekért a Te vállalkozásod is kiált! I. rész

Saját magad marketingese lennél vagy csupán az indulásnál spórolnál a büdzsén? Összegyűjtöttük azokat az ingyenes online marketing eszközeket, amelyekért a Te vállalkozásod is hálás lesz.

Legyél akár induló vállalkozás tulajdonosa, vagy régi motoros, aki éppen most incselkedik az online világgal, ha nem rég tártad ki a virtuális kapukat és még rejtélyként gondolsz rá, hogy hogyan is terjeszd el vállalkozásod hírét, mi feltesszük a mai napra a koronát! Nincs másra szükséged, mint egy kis időre, kreativitásra és egy pici technikai ismeretre.

Készen állsz, hogy megismerd a Google ingyenes online marketing eszközeit?

A Google nem csak arra alkalmas, hogy keresést indíts, ha elakadnál az élet rögös útján, számos költségmentes eszközzel segíti márkád online jelenlétét!

Google Cégem profil
Google Cégem profil

1.     Szerezz új ügyfeleket a Google Cégprofillal

Már nem kötelező minden vállalkozás számára Google Cégprofillal rendelkeznie, hanem elengedhetetlen! Főként fizikai boltok számára ajánlott a használata, azonban webshopok számára is generálhat forgalmat!

7+1 előnye a Google Cégprofilnak vagy My Businessnek, amelyért hálás leszel a Google-nek!

  • Felkerül vállalkozásod a Google térképre
  • Vásárlóid, ügyfeleid megoszthatják véleményüket
  • Azonnal látják a nyitvatartást
  • Pár kattintással azonnal útvonalat is tervezhetnek a Google Maps segítségével
  • Az érdeklődőknek és vásárlóidnak egyaránt kezükben a lehetőség, hogy kapcsolatba lépjenek veled 
  • A Google listában elfoglalt rangsor helyen is javíthatsz vele
  • Étteremként, akár az étlapot is feltöltheted
  • Statisztikákon keresztül nyomon követheted, hogyan találnak Rád

Egy ilyen lehetőség, amelyet nem érdemes kihagyni 2022-ben, ahhoz, hogy elindítsd a regisztrációt csak az alábbi LINKRE kell kattintanod!

A regisztráció után jöhet is a bejegyzések feltöltése, amelyeknek célja, hogy informáld a látogatókat az akciókról, hírekről, újdonságokról. Tölthetsz fel képet, szöveget és adhatsz hozzá gombot is.  

2.     Díjmentes webhely a Google által

A népszerű webshop motorok helyett a kezdetekben az induláshoz egy remek lehetőséget is kínál a Google, amely nem más, mint a Google webhely.

Google Webhely
Google Webhely

Pár kattintással hozhatsz létre egy mobilra kitűnően optimalizált webhelyet, amely automatikusan felhasználja azokat az információkat, amelyeket megadtál a Google Cégem regisztrációja során ( fotók, elérhetőségek, nyitvatartás és egyéb fontos adatok stb…). A legszuperebb pedig, hogy azonnal frissül, amikor módosításra kerül sor a Cégprofil, így elegendő egy helyen frissíteni az információkat!

Elakadtál a létrehozásában? Mutatjuk milyen roppant egyszerű!

Első lépésként a Google-n keresztül a Cégprofilt kell regisztrálni, amelyet az alábbi linken tehetsz meg: Google Cégprofil regisztráció.

Ezután pedig az oldalsó menüben a “Webhely” opciót választani, amire kattintva megnyílik a terület, ahol személyre szabhatjuk a kinézetét “weboldalunknak”.

3.     A harmadik muskétás, a Merchant Center

 A Merchant Centeren keresztül a kiskereskedőknek lehetősége nyílik arra, hogy feltöltsék a termékeiket, fizetési, szállítási információkat adjanak meg és ezáltal ingyenesen jelenjenek meg a termékek a Google Képeken, Keresésben és a YouTube-on.

Google Merchant Center
Google Merchant Center

Hogyan is működik? Ugyanazon az alapelven, mint a Google keresés, ha valaki egy bizonyos termékre keres, akkor a találatok között megjelenik képpel az adott termék. A legkirályabb tulajdonsága, hogy ahogy azert sem kell fizetnünk, hogy weboldalunk listázódik a keresési találatokban, így ez is teljesen térítésmentes!

Jöhet a következő lépés? Az ingyenes online marketing eszközök tárháza ezzel még nem ért véget, hamarosan további kettő fantasztikus ingyenes eszközt osztunk meg blogunkon keresztül, ezúttal a közösségépítésre koncentrálva! 

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Keresőoptimalizálás

Online marketing