Weboldal készítés

Az egyszerű bemutatkozó weboldalaktól a bonyolult rendszerekig. Segítünk, bármire is van szükséged.

Egyedi grafika vagy dizájnsablon?

Bármelyik irányban is indulunk el, a weboldal fejlesztését minden esetben megelőzi a megjelenés megtervezése. Sokkal egyszerűbb, ezáltal olcsóbb átszabni a megjelenést, ha még csak grafikán létezik, mint egy már funkciókkal ellátott weboldalon.

Az egyedi webdizájn és az online egyedi weboldal készítés nagyobb szabadságot adhat a megrendelőnek, hiszen ha egy üres papírra tervezünk, semmilyen szinten nincs megkötve a kezünk. 100%-ban a vállalkozás arculatára szabható a megjelenés. Ugyanakkor megvannak a kész, úgynevezett webdizájn sablonok előnyei is. Ha valakinek nincsenek konkrét elképzelései weboldalának megjelenésével kapcsolatban, jó inspirációt adhat egy kész “dobozos” megoldás. Természetesen ezeket a sablonokat is át tudjuk szabni szinte egyedi megjelenésűvé, de azért kisebb-nagyobb kötöttségek adódhatnak a fejlesztés során.

WordPress, vagy egyedi fejlesztésű weboldal?

A következő dilemma ez, amivel találkozni szokott egy leendő weboldal tulajdonos. Fekete-fehér, igen-nem válasz ebben az esetben sincs. Függ a rendelkezésre álló anyagi kerettől, az elvárt funkcióktól, és attól, hogy mennyire egyszerű adminisztrációs felületet vár el valaki.

Egyszerű felhasználóként azonban senki nem fogja tudni megmondani, hogy egy bemutatkozó weboldal WordPress keretrendszerrel készült, vagy valamilyen egyedi fejlesztéssel. Igényes megjelenés, gyors betöltés, biztos működés mindkét esetben elérhető.

weboldal készítés
A Swietelsky Vasúttechnikának készült egyedi fejlesztésű weboldal
weboldal készítés
A Rapa Architects WordPress alapú weboldala

A WordPress mindig olcsóbb, hiszen van egy váz, amire építhetünk. Nem kell teljesen üres lappal kezdenünk. Ugyanakkor korlátai is vannak. A WordPress eredetileg blogmotorként debütált, később aztán különböző bővítményekkel és sablonokkal egy igazi svájci bicskává vált. Továbbra sem érdemes túl nagy adatbázissal dolgozó weboldalakat építeni vele, és egy bonyolult készletkezeléses webshop építésére sem biztos, hogy célszerű választás. A WordPress azonban a világ legnépszerűbb keretrendszere. Világhírű cégek választották honlapmotorjuknak, mint például a BBC America, a Disney, vagy éppen Beyoncé.

Mi kell egy weboldal készítéshez?

Nem baj, ha nem tudsz dönteni abban, amiről eddig szó volt. Ebben tudunk neked segíteni, ha elmondod weboldalad célját. És ez az, amit tőled várunk. Légy tisztában azzal, hogy miért van szükséged weboldalra. Kiket akarsz megszólítani? Hogyan? Milyen információt szeretnél tőlük begyűjteni? Mit csináljanak, miután jártak az oldaladon? Iratkozzanak fel hírlevélre? Hívjanak fel? Töltsenek le valamilyen dokumentumot? Mondd meg, mi pedig megalkotjuk neked azt a weboldalt, amelyen végighaladva az érdeklődés felkeltésétől elvezetjük a látogatót a kívánt célig.

Google-barát weboldalak

Miután elkészült a weboldalad, feltelepítjük az SSL tanúsítványt, hogy weboldalad “biztonságos” címkét kapjon. Ezután bekötjük a Google feltérképező rendszerét, és feltöltjük hozzá a weboldal úgynevezett oldaltérképét, hogy a Google könnyebben benaplózza a weboldalad. Betesszük a Google analitikai követőkódját is, így könnyen nyomonkövetheted a honlap forgalmát. Megtudhatod, melyik tartalom érdekelte a leginkább a látogatókat, és melyik kevésbé. Ebből pedig tovább építkezhetsz. Egy weboldal ugyanis sosincs kész. Legalább is jó esetben…

Kapcsolódó cikkeink

Miért Webgrow? Azért, mert a növekedésedben szeretnénk segíteni a web világában. Mindegy, hogy weboldalt szeretnél, hirdetést, vagy keresőoptimalizálást. Nem az eszköz a fontos, hanem a cél, amit el szeretnél érni. Ennek rendeljük alá azokat a webes rendszereket, amelyeket mi készítünk neked.

Miben segíthetünk? Írd meg nekünk!

Ajánlatkérés