Mit csinál egy full-service digitális marketing ügynökség? - Webgrow Digital Agency

Mit jelent, ha egy digitális marketing ügynökség full-service szolgáltatást ad?

Minden vállalkozó életében eljön az a pont, amikor egy marketing ügynökség segítségével szeretné kihozni a legtöbbet a vállalkozásából, vagy csupán terhessé válnak a marketing feladatok és szívesen delegálná őket. Azonban a keresgélés során felmerül a kérdés, hogy full service digitális marketing ügynökséget vagy egy speciális marketing céget érdemes választani? Valamint emellett természetesen az is megfogalmazódik, hogy mit jelent, ha egy digitális marketing ügynökség full-service szolgáltatást ad?

Mit csinál egy full-service digitális marketing ügynökség?

Ha még a keresgélés közepén vagy és jól jönne egy útmutató a választáshoz, akkor a legjobb helyen vagy. Az alábbi cikkünkben minden információt megtalálsz egy helyen, amit érdemes tudnod, mielőtt meghozod a végső döntést!

Mit jelent a digitális marketing?

A digitális marketing összefoglalva egy sokrétű stratégia, amelynek segítségével megszólítjuk a célközönséget, kapcsolatot építünk ki velük az online csatornák széles skáláján keresztül végső soron pedig vásárlásra, vagy kapcsolatfelvételre ösztönözzük őket.

A digitális marketing magába foglalja az alábbiakat:

  • Kontent marketing
  • Keresőoptimalizálás (SEO)
  • Videó marketing
  • PPC
  • E-mail marketing
  • Social media marketing

A fent említett területek külön – külön is hatékonyak lehetnek és remek eredményeket hozhatnak, azonban a vállalkozás céljainak legmegfelelőbb, legeredményesebb eszközöket együtt alkalmazva érhetők el a legjobb eredmények.

Mit csinálnak a különböző online marketing ügynökségek?

Full-service digitális marketing ügynökség

A full-service digitális marketing ügynökség széles szolgáltatás palettát kínál, amely lefedi a teljes online marketing területet, ezáltal minden szegmensre teljes rálátással rendelkezik. Komplex projektekkel is szívesen megbírkóznak, legyen szó akár teljes arculatváltásról, weboldal/webshop készítésről az általános online marketing teendők mellett, mint például a hirdetéskezelés, tartalomgyártás vagy a SEO. Összefoglalva, a full-service digitális marketing ügynökségre minden marketing és akár webfejlesztéssel kapcsolatos feladatot rábízhatsz szemben az egyéb online ügynökségekkel, amelyek csak egy – egy területre specializálódtak.

Digitális marketing ügynökség

A digitális marketing ügynökségek a fókuszt a márkaismértség növelésére, valamint azon személyek elérésére helyezik, akik érdeklődést mutatnak a kínált termék vagy szolgáltatás iránt az online csatornákon keresztül. Ehhez a cégek weboldalát,  közösségi média platformokat, e-mail marketinget, valamint a keresőmotorokat hívják segítségül.

Inbound marketing ügynökség

Célja, hogy a marketing eszközök segítségével az online térben egy olyan pozíciót alakítson ki a vállalkozás számára, amely bizalmat ébreszt a vásárlókban a későbbiekben pedig, akár értékesítést is generálhatnak. Ilyen például a márkaépítés, követőtábor építés vagy egyéb PR tevékenység. Érdemes megjegyezni, hogy az inbound marketingbe fektetett munka mindenképpen hosszú távon hozza meg a gyümölcsét. Általában  6 hónap – 1 év alatt térül meg a befektetett munka.

SEO ügynökség 

Az online marketing ügynökségeknek egy része a keresőoptimalizálásra, azaz SEO-ra specializálódott. 

Mit is jelent a SEO? 

A keresőoptimalizálás, más néven Search Engine Optimization, azaz SEO a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti „organikus” módszerekkel, azaz nem fizetett hirdetésekkel.

A keresőoptimalizálásra szakosodott szakemberek kulcsszókutatással, weboldal audittal, weboldal és blog tartalmak készítésével, linképítéssel, metaadatok értékelésével és javításával repítik weboldaladat az élre. Ezentúl ügyfeleik számára jobb kezet nyújtanak a Google útvesztőiben való eligazodás során.

Közösségi média ügynökség

A social media ügynökségek azon cégeknek nyújtanak segítséget, akik nem szeretnének saját maguk vesződni a közösségi média platformokon közzétett tartalmakkal. Ezek az ügynökségek felállítanak egy social media marketing stratégiát, majd kialakítják és fenntartják az online jelenlétet. Általában nem csupán az organikus tartalmakat állítják elő, hanem a fizetett hirdetési kampányokat is menedzselik.

Hirdetéskezelő ügynökség

Az organikus találatokon túl szükség van egy vállalkozás életében a hirdetésekre is ahhoz, hogy maximálisan kiaknázza a lehetőségeit. A hirdetésekkel foglalkozó, azaz PPC ügynökségek a fizetett hirdetések segítségével generálnak forgalmat. Ismerik a figyelemfelkeltő, kulcsszavakkal teli hirdetések létrehozásának legjobb gyakorlatait, és alkalmazkodnak a digitális platformokhoz, amelyeken a hirdetések megjelennek. Népszerű szolgáltatásaik közé tartozik a Facebook, Instagram, LinkedIn hirdetéskészítés és közzététel, valamint a Google Ads fiók létrehozása és karbantartása.

Miért érdemes megbízni egy marketing ügynökséget?

Röviden összefoglalva, mert kiválóan ismerik azokat a trendeket és bevált gyakorlatokat, eszközöket, amelyek a vállalkozás sikeréhez elengedhetetlenek

Azonban a választás előtt érdemes mérlegelni, hogy pontosan milyen területen is van szükség az ügynökség segítségére? Tartalomgyártásban, hirdetéskezelésben, SEO-ban, a weboldal újra gondolásában vagy esetleg minden területen elkélne egy “plusz kéz”?

A mi tippünk, hogy mindenképpen azt válaszd, amelyik leginkább egyezik a célkitűzésekkel költségvetéssel és elképzeléseiddel.

Milyen előnyökkel rendelkezik egy full-service digitális marketing ügynökség?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy lefedi a teljes online marketing területét, ennek következtében képes a különböző eszközöket, stratégiákat egymással kombinálva kihozni a vállalkozásból a maximumot a jobb eredmények érdekében.

Ezentúl ma már szinte mindenki jelen van az online térben, ezáltal hiba lenne nem kiterjeszteni az online platformokra is az értékesítést, valamint a márka jelenlétét. Ehhez szükség van a közösségi média platformokra, hirdetéskezelésre, keresőoptimalizálásra vagy akár weboldal fejlesztésre egyaránt. Ha mindezeket különböző ügynökségeknek vagy szakembereknek szervezzük ki, akkor rengeteg energiát és időt vesz el a kapcsolattartás és instruálás, még a full-service digitális marketing  ügynökség esetében csupán egy személlyel kell a kapcsolatot tartani.

Segítségével a megfelelő üzenetet az erre alkalmas online csatornákon keresztül, az optimális időben juttathatod el az értékesítési tölcséren belüli minden potenciális ügyfélhez. A fizetett hirdetések mellett ugyanakkor az organikus keresések is növekednek, így “jobb minőségű” potenciális ügyfelek találhatnak rá vállalkozásodra, amelyek nagyobb valószínűséggel válnak vásárlókká vagy ügyfelekké.

Miért a Webgrow?

Célunk, hogy a növekedésedben segítsünk a web világában. Számunkra mindegy, hogy weboldalt szeretnél, hirdetést, vagy keresőoptimalizálást, hiszen nem az eszköz a fontos, hanem a cél, amit el szeretnél érni. Ennek rendeljük alá azokat a webes rendszereket, amelyeket mi készítünk neked!
Készen állsz egy full-service digitális ügynökséggel dolgozni? Kérj ingyenes konzultációt és tudd meg, hogyan tudnánk online jelenléted még magasabb szintre helyezni.

Oszd meg!