Marketing fotó- és videó - Webgrow Digital Agency

Marketing fotó- és videó

Megújítanád a weboldaladat, az arculatodat, a teljes marketingedet? Profi marketingfotók és -videók nélkül nehéz menet lesz. Az egyedi vizuális tartalom márkát épít, bizalmat növel, megkülönböztet. Social csatornád, felületeid is tartaloméhesek: hirdetéseid, közösségimédia-oldalaid folyamatosan képeket, videókat igényelnek. Válassz olyan marketingfotókat és -videókat, amelyekkel kiemelkedsz a zajból!

A scrollozásban megállító képek és videók

A kutatások szerint a weboldalon 50 ezredmásodperc alatt eldől, hogy a látogatók tovább maradnak-e, vagy gyorsan továbbállnak. „Csak” ennyi múlik a vizualitáson: azon, hogy a látvány, amivel szembetalálják magukat, elég kifejező-e. 

A rövid, Reels és Shorts videók előretörésével a közösségi médiában is másodpercnyire csökkent a figyelem. Ezeknek a videóknak már nem az a lényegük, hogy bonyolult sztorit meséljenek el, hanem hogy egy lélegzetvételnyi szünetre megállítsanak.

A scrollozásban megállító marketingfotó- és -videó titka nem a speciális felszerelés (bár az sem árt), hanem a szakavatott szem. A vizuális szabályokat, a technikai készségeket, a kreativitást egyesítő látásmód. 

-> A rossz minőségű, koncepciótlan képek, a jellegtelen stockfotók nem hogy hatástalanok maradnak, de még rombolják is a márkaképet.

A marketingfotózásban, -videózásban gyakorlott szakember ezzel szemben tudja, hogy mit emeljen ki, mit és hogyan tegyen még látványosabbá, hogyan építse fel a látványt.

Vizuális tartalommal növekedhetsz

Míg céges weboldaladat ideális esetben csak egyszer kell ellátni fotókkal, videókkal (és utána szükség esetén frissíteni), kampányoldalaidat, közösségimédia-oldalaidat folyamatosan táplálni kell a vizuális tartalommal. 

 

Full service marketing ügynökségként az a tapasztalatunk, hogy ezt úgy lehet eredményesen megtenni, ha a meggyőző marketingfotók és -videók átgondoltan, tervezetten, és skálázhatóan készülnek.

Így készítjük üzleti célú fotóidat, videóidat

Megbeszéljük, miért van szükség vizuális tartalomra

A közös munka az igények felmérésével és vizuális koncepcióalkotással indul. Egyeztetjük, hová és milyen tematikájú fotókra, videókra van szükséged, milyen határidővel, rendszerességgel. A nálunk készült weboldalak, webshopok, szöveges tartalmak és hirdetések esetében már a tervezés, előkészítés fázisában felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen típusú fotókra, videókra lehet szükség.

Következik a fotózás, a videózás

Bemutatkozó weboldal, sales oldal, image kampány készül? A fotózásnál, videózásnál a cél számít: ehhez igazítjuk a stílust, a történetmesélést, a környezetet, a fényeket, a szűrőket. Az, hogy a Facebook, a TikTok, az Instagram vagy a YouTube Shorts pontosan milyen formátumot, méretet kíván, valójában már másodlagos kérdés.

A leggyakoribb marketingfotó- és videótípusok, amelyeket ránk bízhatsz:

  • Termékfotók – weboldalra, webshopba, közösségi oldalaidra.
  • Enteriőrfotók – irodádról, üzletedről, rendelődről, ingatlanodról.
  • Csapat- és portréfotózás – céged weboldalára, közösségi oldalaira.
  • Drónfelvételek – látványos légifelvételek ingatlanodról, eseményedről.
  • Rövid videók social oldalaidra – Reels-, TikTok- és YouTube Shorts videók.
  • Imázsfilm – céged értékeit bemutató, pozitív márkaképet építő videók.

A fotó, videó a helyére kerül, és elkezd a márkádért dolgozni

Még ha a téma ugyanaz is, más elrendezésű, felbontású képek, videók szükségesek egy weboldal nyitólapjára vagy galériájába, a YouTube-ra vagy az Instára. Te ebből csak profitálsz, hiszen ez azt jelenti, hogy a vizuális tartalmak több csatornán is kiválóan működhetnek.

Mi ezzel az omnichannel szemlélettel fotózunk és videózunk. Egy dekoratív süteményfotónál például ügyelünk arra, hogy rövid, álló formátumú, szövegezhető snittek is készüljenek, melyek ideálisak Instagram Reels vagy YouTube Shorts videónak, videós posztnak.

Gyerünk, lássunk hozzá

Kérj ingyenes konzultációt!

Nem kell mindenáron, mindenhová fotós és videós tartalmakat, reklámokat gyártanod, csak oda, ahol a célcsoportod is jelen van. És csak akkor, ha van számukra mondanivalód.

Full-service digitális marketing ügynökségként akár teljes online marketingedet kézben tarthatjuk, és ennek része a weboldaladra, webshopodra, social csatornáidra készített fotó, videó is.

Töltsd ki az űrlapot, és beszéljük meg, miben segíthetünk!

Beszélgessünk

Kérj ingyenes konzultációt és ajánlatot!

Kovács Dorián

Alapító, vezető

“A növekedésben szeretnénk segíteni a web világában. Ezt szem előtt tartva tervezzük meg  weboldaladat, webáruházadat, PPC-kampányodat vagy SEO-stratégiádat.”

Írd meg, miben segíthetünk és milyen telefonszámon, e-mailen érünk el. A 15-20 perces, telefonos vagy videós beszélgetésen átbeszéljük, hogyan érhetjük el együtt a céljaidat.

    Válassz szolgáltatást