Ingyenes online marketing eszközök - I. rész | Webgrow.hu

Ingyenes online marketing eszközök, amelyekért a Te vállalkozásod is kiált! I. rész

Saját magad marketingese lennél vagy csupán az indulásnál spórolnál a büdzsén? Összegyűjtöttük azokat az ingyenes online marketing eszközeket, amelyekért a Te vállalkozásod is hálás lesz.

Legyél akár induló vállalkozás tulajdonosa, vagy régi motoros, aki éppen most incselkedik az online világgal, ha nem rég tártad ki a virtuális kapukat és még rejtélyként gondolsz rá, hogy hogyan is terjeszd el vállalkozásod hírét, mi feltesszük a mai napra a koronát! Nincs másra szükséged, mint egy kis időre, kreativitásra és egy pici technikai ismeretre.

Készen állsz, hogy megismerd a Google ingyenes online marketing eszközeit?

A Google nem csak arra alkalmas, hogy keresést indíts, ha elakadnál az élet rögös útján, számos költségmentes eszközzel segíti márkád online jelenlétét!

Google Cégem profil

1.     Szerezz új ügyfeleket a Google Cégprofillal

Már nem kötelező minden vállalkozás számára Google Cégprofillal rendelkeznie, hanem elengedhetetlen! Főként fizikai boltok számára ajánlott a használata, azonban webshopok számára is generálhat forgalmat!

7+1 előnye a Google Cégprofilnak vagy My Businessnek, amelyért hálás leszel a Google-nek!

  • Felkerül vállalkozásod a Google térképre
  • Vásárlóid, ügyfeleid megoszthatják véleményüket
  • Azonnal látják a nyitvatartást
  • Pár kattintással azonnal útvonalat is tervezhetnek a Google Maps segítségével
  • Az érdeklődőknek és vásárlóidnak egyaránt kezükben a lehetőség, hogy kapcsolatba lépjenek veled 
  • A Google listában elfoglalt rangsor helyen is javíthatsz vele
  • Étteremként, akár az étlapot is feltöltheted
  • Statisztikákon keresztül nyomon követheted, hogyan találnak Rád

Egy ilyen lehetőség, amelyet nem érdemes kihagyni 2022-ben, ahhoz, hogy elindítsd a regisztrációt csak az alábbi LINKRE kell kattintanod!

A regisztráció után jöhet is a bejegyzések feltöltése, amelyeknek célja, hogy informáld a látogatókat az akciókról, hírekről, újdonságokról. Tölthetsz fel képet, szöveget és adhatsz hozzá gombot is.  

2.     Díjmentes webhely a Google által

A népszerű webshop motorok helyett a kezdetekben az induláshoz egy remek lehetőséget is kínál a Google, amely nem más, mint a Google webhely.

Google webhely

Pár kattintással hozhatsz létre egy mobilra kitűnően optimalizált webhelyet, amely automatikusan felhasználja azokat az információkat, amelyeket megadtál a Google Cégem regisztrációja során ( fotók, elérhetőségek, nyitvatartás és egyéb fontos adatok stb…). A legszuperebb pedig, hogy azonnal frissül, amikor módosításra kerül sor a Cégprofil, így elegendő egy helyen frissíteni az információkat!

Elakadtál a létrehozásában? Mutatjuk milyen roppant egyszerű!

Első lépésként a Google-n keresztül a Cégprofilt kell regisztrálni, amelyet az alábbi linken tehetsz meg: Google Cégprofil regisztráció.

Ezután pedig az oldalsó menüben a “Webhely” opciót választani, amire kattintva megnyílik a terület, ahol személyre szabhatjuk a kinézetét “weboldalunknak”.

3.     A harmadik muskétás, a Merchant Center

 A Merchant Centeren keresztül a kiskereskedőknek lehetősége nyílik arra, hogy feltöltsék a termékeiket, fizetési, szállítási információkat adjanak meg és ezáltal ingyenesen jelenjenek meg a termékek a Google Képeken, Keresésben és a YouTube-on.

Google Merchant Center

Hogyan is működik? Ugyanazon az alapelven, mint a Google keresés, ha valaki egy bizonyos termékre keres, akkor a találatok között megjelenik képpel az adott termék. A legkirályabb tulajdonsága, hogy ahogy azert sem kell fizetnünk, hogy weboldalunk listázódik a keresési találatokban, így ez is teljesen térítésmentes!

Jöhet a következő lépés? Az ingyenes online marketing eszközök tárháza ezzel még nem ért véget, hamarosan további kettő fantasztikus ingyenes eszközt osztunk meg blogunkon keresztül, ezúttal a közösségépítésre koncentrálva!