Beginning of a beautiful friendship - A Berlin Helikopter sikersztorija - Webgrow Digital Agency

Beginning of a beautiful friendship – A Berlin Helikopter sikersztorija

Webfejlesztési kampány a Webgrow full service digitális marketing ügynökségtől.

Egyszerű weboldalból nemzetközi értékesítési csatorna

A 2022 márciusában

indult projekt során új weboldalfejlesztések történtek.

Egyedi fejlesztések

időjáráselőrejelzés; last minute deals; flight routes blokk egyedi Java fejlesztéssel; Google térképpel való összeköttetés; külső, foglalási modul integrációja a különböző túrákhoz.

Két és fél hónap

fejlesztés után élesítettük az oldalt az ügyfél nagy megelégedésére, ami azóta is sikeres értékesítési csatornaként szolgál a hazai és a nemzetközi turistákat célozva.

Ügyfelünk és célcsoportja

A német Berlin Helicopter-t 1990-ben alapította Frank Hellberg és Steffen Wardin pilóta a Fehrbellin repülőtéren. Elsődleges céljuk repülési élmények értékesítése weboldalukon keresztül nem csak hazai, de nemzetközi turisták körében is.

A Berlin Helicopter fő célcsoportjai közé tartoznak a turisták, üzletemberek, valamint a különleges alkalmakat ünneplő egyének és csoportok, akik egyedülálló repülős élményre vágynak Berlin felett. 

A cég ugyanis helikopteres városnéző túrákat kínál, amelyeken  madártávlatból fedezhetjük fel Berlin nevezetességeit. Ezen kívül exkluzív charter járatokat és speciális eseményekhez kapcsolódó szolgáltatásokat is biztosítanak.

A projekt rövid időn belül szerencsére annyira kinőtte magát, hogy elkerülhetetlenné vált néhány tökéletesen kifejlesztett funkció is a weboldalon. A korábbi webfejlesztő csapat kizárólag „dobozos” megoldásokkal dolgozott, ezért volt szükség a segítségre. 

-> A közös kampányunk célja sikeresen megvalósult, ugyanis olyan egyedi fejlesztésű weboldalt sikerült átadnunk, amely azóta nem csak a hazai, de a nemzetközi turistákat is vonzza.

Kihívások és célok

A közös munka kezdetén a csapat már több, mint egy éve próbálkozott egyedi webfejlesztéssel, azonban a dobozos technika nem tette lehetővé azt, hogy kielégítsék igényeiket. Számunkra nagyon fontos volt, hogy csak olyan munkát adjunk ki a kezünkből, amivel ügyfelünk biztosan elégedett lesz a sok csalódás után.

A legfőbb kihívás tehát az volt, hogy mihamarabb élesíteni tudjuk a tökéletesre fejlesztett weboldalt úgy, hogy az problémamentesen működjön.

A webfejlesztés során arra is ügyelnünk kellett, hogy olyan külalakot hozzunk létre a weboldalnak, amely nem csak a környékbelieket vonzza, hanem a nemzetközi piacon is sikeres lehet.

-> Az ügyféllel egyetértésben kitűzött célok a következők voltak: 

  • elsődlegesen: egyedi fejlesztésű weboldal
  • a fejlesztések tökéletesítése
  • megfelelő időn belüli oldalélesítés
  • nemzetközi célcsoport elérése

Összegezve a kihívásokat, amelyeknek meg kellett felelnünk:

  • Hónapok óta leakadt, elavult weboldal, melyet szűk időn belül kellett egyedi fejlesztésekkel tökéletesíteni
  • Nem csak hazai, de a nemzetközi piacnak is meg kellett felelnie a weboldal külalakjának, emellett az új funkcióknak is tökéletesen kellett működnie.

A kihívások ellenére (vagy éppen ezért) a stratégiánk mottója az lett, hogy rövid időn belül tökéletesre fejlesztjük a weboldalt úgy, hogy az az ügyfél, és célcsoportja igényeit is 100%-osan kielégítsük!

Álomból valóság - az egyedi fejlesztések megszülettek!

Az egyedi fejlesztésű látványtervek rövid időn belül kézzelfoghatóvá váltak. Átélhetővé tettük az érdeklődők számára mindazt, amit akkor még nem láthattak volna a maga teljességében.

Időjáráselőrejelzés

Ezt a funkciót a footer részben találjuk, ami plusz egy menüpontot is kapott. Itt azt láthatja a látogató, hogy milyen idő van Berlinben, és attól függően számíthat rá, hogy működik-e az Air Berlin szolgáltatása, vagy sem.

Last minute deals

Ez a blokk kizárólag akkor látszik, ha van a cégnek last minute deal-je. Ha éppen nincs, akkor ez a szekció eltűnik az oldalról, ráadásul -tól-ig időzítés is elérhető ezekhez a tartalmakhoz, így automatizálható ennek a szekciónak a működése.

Helicopter flight routes blokk

A főoldalon a Helicopter flight routes blokk egyedi Java fejlesztés eredménye. A Google térképet felhasználva a különböző túrákat lépésről lépésre be tudják mutatni a térképre ágyazott kis kártya segítségével. A teljes útvonal pedig a térképre rajzolt piros vonallal látható egyben.

Külső, foglalási modul integrációja

Ez a funkció a különböző túrákhoz szükséges (ezt az egyes túrák oldalán, a book ticket-re kattintva láthatja a látogató).

Címszavakban a Webgrow-csapatról

A csapatról

a munkafolyamatokat a vezető webfejlesztő és a projektmenedzser végezte.

A munkafolyamatról

A briefelési folyamatot és ismerkedést követően azonnal nekiláttunk a funkciók fejlesztésének és az átvett munkában talált hibák javításának. Ezután az egyedi funkciók tesztelése következett, majd az átadás és élesítés.

A Berlin Helicopter kampányának eredményei

Az eredmények naprakész nyomon követésén felül a közvetlen hangvételű, rugalmas ügyfél-ügynökség kapcsolat is segítette.

Ügyfelünk megtisztelő bizalmát nem kis részben épp azzal nyertük el, hogy átláthatóan dolgozunk, követhető eredményeket produkálunk, pénzégetés nélkül.

Nemzetközileg elismert weboldal született

A modern jegyeket ötvöző, egyedi fejlesztésű weboldal a hazai turisták általi egyik leglátogatottabb honlap, amely nem csak a német, de a külföldi turistákat is vonzza.

Közös kampányunk után a Berlin Helicopter sikeresen elkezdett értékesíteni a nemzetközi piacon is

A legfontosabb elvárás a weboldal rövid időn belüli egyedi fejlesztése és oldalélesítése volt annak érdekében, hogy minél hamarabb működésbe lépjen a hazai és a nemzetközi értékesítés is.

“Im always very happy with the folks of Webgrow: reliable, technically cutting edge and personally loveable. Therefore we have realized about 4 -5 project together and more are to come.”

Fritz Stürmer, projektmenedzser, Newman Agency

Te is ilyen pezsgést szeretnél cégednek?

Beszélgessünk az új weboldaladról és az online marketing kampányodról!

Felveszem veletek a kapcsolatot